Tambur

Portalen för smartare tillträden

Öppen dörr

Nu är den här, Tambur! En ny tjänst för dig som arbetar med bostadsaffärer.

Tambur är en portal som förenklar och effektiviserar administrationen i samband med bostadsköp.
I portalen Tambur samlas den information och kommunikation som behöver
utbytas mellan banker och mäklare inför tillträdet.

Tambur kommer ge hanteringen vid bostadsköp:

 • En effektiv process
 • Högre servicenivå för både säljare och köpare vid tillträdet
 • En digital tjänst att använda när som helst
 • Tjänsten är helt kostnadsfri!

Utbildningar & instruktionsfilmer

Varför Tambur?

 • En effektiv process: All administration och kommunikation mellan bank och mäklare sker i portalen Tambur. Modernt, enkelt och smart vilket ger dig mer tid till annat.

 • Högre servicenivå till både säljare och köpare vid tillträdet: Ingen mer väntan på att få svar från banken. Inget mer köande i telefon för att nå banken på tillträdesdagen - eftersom att tillträdet sker direkt i systemet. Allt för att minska oväntade felkällor och påverkan av yttre faktorer.
 • En digital tjänst att använda när som helst på webben. Alla registrerade mäklare och banker har rätt att använda tjänsten.

 • Mäklarassistenten kan lätt sköta ärendena: Det enda du behöver göra är att skapaett konto med ditt Mobila BankID. Bjud sedan in din mäklarassistent och upptäck hur Tambur förenklar er administration i vardagen

Läs mer Stäng

Frågor och svar

Här hittar du vanliga frågor och svar om Tambur. Tveka inte att kontakta oss om du inte hittar ditt svar!

Vad händer med känslig information, ligger den öppen på webben?

All information hanteras i ett slutet och säkert system för hantering av information som personliga uppgifter och det som omfattas av banksekretessen.

Vem kan använda Tambur?

Tjänsten kommer att vara tillgänglig för alla registrerade mäklare att ansluta sig till, liksom alla bolånebanker. Efter lansering kommer andra banker och bolånegivare kunna ansluta sig. Mäklaren behöver först ansluta sig och kan sedan bjuda in sin mäklarassistent för att hantera alla ärenden.

Vad kostar det att använda Tambur?

Tjänsten är helt kostnadsfri!

Hur kommer man åt Tambur?

Tjänsten är en digital tjänst som kommer att nås via webben. Vi jobbar på att Tambur ska integreras med mäklarens befintliga system. Utvecklingsarbetet gör vi tillsammans med de olika mäklarsystem-leverantörerna.Vitec Epress, Fastighetsbyrån/FasIT, FasAD, Mspecs, Hemverket är några av de mäklarsystem som avser att integrera med Tambur.

Hur fungerar Tambur?

All information om bostaden, pantsättning, befintliga lån, köpeskilling, lösenkostnader, tillträdesdag, köpares och säljares lån, lån som ska lösas, med mera kommuniceras elektroniskt mellan köparens och säljarens bank.

Se alla frågor och svar Stäng

Om tjänsten

Tambur är en portal där man samlar all information som behöver utbytas mellan bank och mäklare under hela köp- och säljprocessen

Tambur är en portal där du kan kommunicera med banker: via en anteckningsfunktion och att boka datum för genomföranden av tillträden.

All information samlas i ett slutet och säkert system.
Sekretessen är central för Tambur Banksekretess och personuppgiftssekretess är central för Tambur. Säkerheten handlar dels om att konfidentiella uppgifter hanteras korrekt, vilket sker bättre i ett slutet system än som idag via e-post eller telefon, och dels om att faktauppgifter ska vara både korrekta och kompletta för att eliminera felkällor. Systemet säkerställer att det endast är behöriga bankanställda och mäklare som har tillgång till uppgifterna i ärendet.

Du når Tambur här på webben: Alla registrerade mäklare och banker har rätt att använda tjänsten.

Det enda du behöver göra är att: skapa ett konto med ditt mobila BankID, Godkänn användarvillkoret och försäkra dig om att ett PUL-avtal finns undertecknat och inskickat till UC av ditt mäklarföretag. PUL-avtalet finns att skriva ut från Tambur i inloggat läge. Bjud sedan in din mäklarassistent eller andra kollegor och upptäck hur Tambur förenklar er administration i vardagen.

Vi jobbar på att Tambur ska integreras med Mäklarens befintliga system. Utvecklingsarbetet gör vi tillsammans med de olika mäklarsystem-leverantörerna Vitec Express, Fastighetsbyrån/FasIT, FasAD, Mspecs, Hemverket är några av de mäklarsystem som avser att integrera med Tambur.

Tjänsten är helt kostnadsfri!

Tambur är en tjänst som är framtagen genom att samarbete mellan bankerna*, mäklarorganisationerna** och UC.


* Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SBAB, SEB, Skandia och Swedbank. 

** FMF och Mäklarsamfundet.

Läs mer Stäng

Husman Hagberg använder Tambur

Kundcase

Blivande mäklaren Therese Delgado på Husman Hagberg var en av de första att använda Tambur i sitt dagliga arbete. Läs vårt kundcase och se hur Tambur förenklar och effektiviserar hennes vardag.

Läs kundcase

Utbildningar i Tambur

Bli en fullfjädrad användare!

Med våra utbildningar i Tambur kan du bli en fullfjädrad användare i Tambur. Vi erbjuder allt från kortare kostnadsfria instruktionsvideor till webbinarier och skräddarsydda utbildningar.

Gå till utbildningar

Se filmen!

I filmen berättar vi mer om Tambur och dess smarta funktioner. Trevlig tittning!

Fakta om Tambur

Bra att känna till om tjänsten

 • 150 000 tillträden årligen berörs
 • 7000 registrerade mäklare, 9 000 mäklarassistenter och 26 000 banktjänstemän kommer att ha åtkomst till tjänsten
 • 8 bolånebanker står bakom tjänsten; Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SBAB, SEB, Skandia och Swedbank. Tjänsten kommer även öppnas upp för andra aktörer efter lansering
 • 2 mäklarorganisationer står bakom tjänsten: FMF och Mäklarsamfundet
 • Mäklarsystemleverantörer som avser att integreras med Tambur är; Vitec, FasIT, Fasad, Mspec, Hemverket med flera

Registrera dig och Logga in

Kostnadsfritt!

För att använda tjänsten Tambur måste du registrera dig i portalen. Klicka på knappen för att komma till inloggningsportalen.

Till Tambur.se

Produktblad om Tambur

Vill du veta mer om Tambur? Ladda ner vårt produktblad för kortfattad information kring tjänsten.

Ladda ner produktblad

Kontakta våra experter

Jonas Ben Larbi

Jonas Ben Larbi

Produktspecialist

08-670 90 00 jonas.benlarbi@uc.se
Kundservice

Kundservice

08-670 90 00 info@uc.se